Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Συμφέρει να σπάσω το παλιό μου αποταμιευτικό συμβόλαιο;

Από την ασφαλιστική μου εταιρεία με παίρνουν στο τηλέφωνο και μου προτείνουν την πρόωρη εξαγορά του αποταμιευτικού μου προγράμματος με παράλληλη σύναψη νέου συμβολαίου με ΄΄προνόμια'' .Με συμφέρει ή όχι;.
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και συνεχίζουμε ν΄ακούμε από διάφορους πελάτες  των  ανωτέρω  ασφαλιστικών προγραμμάτων  ότι έχουν δεχθεί επανειλημμένα τηλεφωνήματα από τους ασφαλιστές της ασφαλιστικής τους για να εξαγοράσουν πρόωρα τα παλιά τους συμβόλαια και να συνάψουν νέου τύπου και ποιο αποδοτικά συμβόλαια,  και ειδικά τα τύπου unitlinked .Δε ξέρω τι να κάνω λέει ο πελάτης.

Και  φυσικά όχι με κανένα τρόπο δε συμφέρει να τα εξαγοράσετε!

Ο λόγος που σας παίρνουν από την ασφαλιστική σας είναι ότι η εταιρεία που σας είχε κάνει το συμβόλαιο αυτή τη στιγμή μπαίνει  μέσα! Τα συγκεκριμένα προς εξαγορά συμβόλαια είναι σταθερού εγγυημένου ελάχιστου επιτοκίου. Ξέρετε γιατί επιτόκια μιλάμε; Θυμάται κανείς πόσο ήταν τα τραπεζικά επιτόκια τη δεκαετία του 1990 περίπου; Λοιπόν πολλά απ΄αυτά τα συμβόλαια που μιλάμε έχουν εγγυημένο επιτόκιο 4,5% !! άντε κάποια νεώτερα να έχουν 3,35%!! Είδε κανείς από εμάς τη σημερινή εποχή τέτοιο επιτόκιο; Πάτε σε όποια τράπεζα θέλετε και πείτε τους ότι έχετε 300000€ μετρητά προς κατάθεση, παρ΄όλη τη πείνα για ρευστό-καταθέσεις που έχουν οι τράπεζες  δεν υπάρχει περίπτωση να πάρετε τέτοιο επιτόκιο. 1,5%-1,8% εάν πάρετε να είστε ευχαριστημένοι.
Άρα λοιπόν από που θα βγει το 4,5% ;Γιατί και οι ασφαλιστικές και να σας δώσουν αυτά τα επιτόκια βασιζόντουσαν στα υψηλά επιτόκια της εποχής, αυτά όμως δεν υπάρχουν πλέον και οι ασφαλιστικές ζημιώνονται γι΄αυτό και σας θυμήθηκαν . Άρα λοιπόν ΜΗΝ ΤΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ. Κρατήστε μέχρι τη λήξη του και γευτείτε τις αποδώσεις του είναι η αποταμίευση σας και να είστε ευτυχείς που αυτές τις δύσκολες εποχές είσαστε άξιοι να κάνετε αποταμίευση.
ΥΓ τα unitlinked συμβόλαια είναι συμβόλαια που συνδέουν τις αποδώσεις τους με αμοιβαία κεφάλαια.Γι΄αυτά θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου