Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ;

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ


ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ.

Τι είναι και σε τι μας εξυπηρετεί;
Ασφαλίζει τον δανειολήπτη για  κεφάλαιο ίσο με τις δανειακές του υποχρεώσεις πχ ,στεγαστικά ,επιχειρηματικά,  καταναλωτικά δάνεια ,κάρτες. ή ακόμα και υπεραναλήψεις λογαριασμών και για όσο χρόνο κρατούν οι δανειακές του υποχρεώσεις.


Δηλαδή σε περίπτωση απώλειας ζωής του δανειολήπτη-εγγυητή η ασφάλεια μέσω καταβολής του ασφαλίσματος καλύπτει τις υπάρχουσες δανειακές ανάγκες του ασφαλισμένου προσφέροντας μια σημαντική οικονομική ανακούφιση στην οικογένεια του.
Επειδή με το πέρασμα του χρόνου οι το προς εξόφληση κεφάλαιο μειώνεται άρα μειώνεται και το ασφάλισμα, άρα μειώνεται και το ασφάλιστρο.
Η συγκεκριμένη ασφάλεια 

αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα μέσα διασφάλισης των οικονομικών επιλογών των ασφαλισμένων και της εξασφάλισης της οικογένειάς τους.

 Η αποπληρωμή μπορεί να διαρκέσει από μερικά χρόνια έως δεκαετίες πράγμα που σημαίνει οτι η αποπληρωμή αφορά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του δανειολήπτη.

Σήμερα με βάση τα ενοποιημένα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος  το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων αγγίζει τα 165,5δις ευρώ.

Από τη τράπεζα Ελλάδος  μπορούμε να πληροφορηθούμε  ότι τα επιχειρηματικά δάνεια είναι μακράν τα μεγαλύτερα σε όγκο με συνολικό ποσό δανείων 121,284δις, ενώ ακολουθούν τα στεγαστικά 33,927δις και στη συνέχεια τα καταναλωτικά  10,296δις.

Κρατήστε ότι ένα σημαντικό μέρος των δανείων, 7,3% κατά μέσο όρο, δεν είναι εξυπηρετούμενα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δανειζόμενους και τις οικογένειές τους σε περίπτωση που το πρόσωπο που έχει λάβει το δάνειο φύγει από τη ζωή.

Η ασφάλιση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, είτε στην αρχή της δανειοδότησης είτε μεταγενέστερα. Ενώ δεν υπάρχει δέσμευση για συνέχιση της. Πρακτικά ο ασφαλισμένος διατηρεί την ασφάλιση του για όσο τον εξυπηρετεί.

Τα προγράμματα αυτά παραμένουν επίσης σημαντικά πιο ευέλικτα και στους προ-ασφαλιστικούς ιατρικούς ελέγχους. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν δεκτά προς ασφάλιση άτομα που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν να ασφαλιστούν δίχως ειδικούς όρους και εξαιρέσεις.

Σημειώνεται δε ότι στις περιπτώσεις που η ηλικία του ασφαλισμένου ή το ποσό κάλυψης υποχρεώνουν σε διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων  τότε αυτές πραγματοποιούνται με επιβάρυνση της ασφαλιστικής εταιρίας.

 Ο δικαιούχος-οι του κεφαλαίου ορίζονται από τον ασφαλισμένο εκτός αν αυτό προβλέπεται στην εκάστοτε δανειακή σύμβαση.

Κατά το σχεδιασμό είναι προς όφελος για τον δανειολήπτη το κεφάλαιο ασφάλισης να υπερκαλύπτει το υπολειπόμενο κεφάλαιο του δανείου. Με αυτό το τρόπο η οικογένεια του ασφαλισμένου θα μπορεί να καλύψει επιπλέον έξοδα που θα προκύψουν όπως φόροι κληρονομιάς, συμβολαιογραφικά έξοδα κτλ.

Στη κάλυψη μπορεί να προστεθεί και η κάλυψη της αναπηρίας εφόσον ζητηθεί από τον ασφαλισμένο ή απαιτείται από την δανειακή του σύμβαση. Με τι ασφάλιστρα παρέχεται η κάλυψη ;

Η ασφάλιση ζωής δανειοληπτών μπορεί να είναι πολύ πιο οικονομική από όσο πολλοί αναγνώστες θα ανέμεναν. Στον υπολογισμό των ασφαλίστρων σημαντικότατο ρόλο διαδραματίζει η ηλικία έναρξης του ασφαλισμένου, η διάρκεια της κάλυψης, το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου καθώς και το επάγγελμά του.

Συμπερασματικά

Η ασφάλισης ζωής απευθύνεται σε όλους τους δανειολήπτες και εγγυητές που επιθυμούν να διασφαλίσουν οτι σε περίπτωση απώλειας ζωής ο προγραμματισμός που έχουν κάνει στη ζωή τους δε θα επιβαρύνει τους κληρονόμους τους..


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου