Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΑΝΑΜΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


Με τη σύναψη μιας ασφάλισης υγείας δε σημαίνει ότι από την επόμενη της πληρωμής των ασφαλίστρων είμαστε καλυμμένοι για οτιδήποτε μας συμβεί. Οκ το ατύχημα όμως; Ξέρουμε τι μας ξημερώνει; Και βέβαια όχι ,γι΄αυτό και οι ασφαλιστικές δίνουν αυτή τη κάλυψη από την επόμενη πληρωμής των ασφαλίστρων.Με την ασθένεια όμως;
Ασφαλιζόμαστε γι΄αυτό που δε  πάσχουμε και όχι γι΄αυτό που πάσχουμε! Φανταστείτε να έχουμε ένα σπασμένο παρμπρίζ να ασφαλίζουμε το όχημα μας με αυτή τη ζημιά και να ζητούμε από την ασφαλιστική να μας επισκευάσει το σπασμένο παρμπρίζ! Γίνεται; μάλλον όχι  οι ασφαλιστικές δεν είναι χαζές και κάνουν ελέγχους το ίδιο ισχύει και με τις ασφάλειες υγείας κάνουν ελέγχους και μάλιστα σε βάθος χρόνου.
Υπάρχουν και ασθένειες που πιθανό να υποβόσκουν μέσα μα; και εμείς δε το γνωρίζουμε γιατί ακόμα δεν είχαμε συμπτώματα.Γι΄αυτές τις ασθένειες οι ασφαλιστικές έχουν  βάλει ένα περιθώριο αναμονής το οποίο ποικίλει ανά εταιρεία και κατά περίπτωση ασθένεια,πχ καρδιά 12 μήνες, κήλη 9 μήνες  αιμορροΐδες  6 μήνες καρκίνος 12 μήνες  αμυγδαλές -κρεατάκια 9 μήνες κτλπ. (οι χρονικές αναμονές είπαμε ότι είναι ενδεικτικές αλλά εκεί πέρα κυμαίνονται περίπου) Οι ασθένειες που καλύπτονται με αναμονή αναγράφονται  ευκρινώς σε όλα τα συμβόλαια υγείας και κάθε εταιρεία μπορεί να διαφοροποιείται.
Οκ  έχουμε κάποια πάθηση τη ξέρουμε τι κάνουμε;  Αυτή η ασθένεια στην ασφαλιστική ορολογία λέγεται προϋπάρχουσα .Πολλές ασφαλιστικές μας προτρέπουν να δηλώσουμε τη προϋπάρχουσα ασθένεια για να μην έχουμε παρεξηγήσεις αργότερα και μας δίνουν κάλυψη γι΄αυτή μετά από 2 χρόνια! Τίμιο και ξεκάθαρο και μας γλυτώνει από παρεξηγήσεις.

Συγγενείς παθήσεις:Θεωρούνται οι παθήσεις που είναι ανατομικές και δομικές  ανωμαλίες και υπάρχουν από τη γέννηση και αυτές άμα δηλωθούν καλύπτονται με κάποια αναμονή και κατά περίπτωση.

Γνωστές Ειδικές Παθήσεις  (πχ πελάτης με πρόβλημα στη καρδιά by pass)Η Παροχή καλύπτει Δαπάνες για Ειδικές Παθήσεις που είναι γνωστές στον Συμβαλλόμενο ή / και Ασφαλισμένο και δηλώθηκαν κατά τη σύναψη της ασφάλισης .Μπορούν και αυτές  να καλυφθούν αλλά συνήθως με μεγάλες αναμονές πχ 10 έτη.

Άρα όταν
θελήσουμε να κάνουμε μία ασφάλεια υγείας αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να τις προσέξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου