Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΤΡΑΚΑΡΑ ΜΕ ΙΧ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ .ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;

 ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΘΩ ΤΗ ΖΗΜΙΑ Η΄ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;

 Συμβαίνει, ίσως σπάνια αλλά συμβαίνει και εάν δε συνέβηκε σε εμάς όλο κάποιο φίλο και γνωστό θα έχουμε που την΄΄πάτησε''  Δηλαδή τρακάρανε με  ένα παράνομα σταθμευμένο όχημα. Και ποιος φταίει τώρα;


Πολλοί θα νομίζουν  ότι σε περίπτωση που τρακάρουν με ένα παράνομα παρκαρισμένο ή συνήθως  διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο, όλη η ευθύνη θα πέσει πάνω στον οδηγό ή ιδιοκτήτη του ακατάλληλα σταθμευμένου οχήματος, και η ασφαλιστική θα αποζημιώσει άμεσα και γρήγορα.

Δυστυχώς όμως η Ελληνική  νομοθεσία,  δε προβλέπει ότι το αντικανονικό ή ακόμα και το παράνομο παρκάρισμα δεν αποτελεί συνθήκη υπαιτιότητας του ατυχήματος για τον ιδιοκτήτη ή τον οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Με λίγα λόγια θεωρούμαστε υπαίτιοι! Ο οδηγός του παράνομα παρκαρισμένου οχήματος άντε να πληρώσει καμία κλήση στη τροχαία για παράνομο παρκάρισμα.

Τώρα τι γίνεται με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Εφόσον είμαστε υπαίτιοι δε δικαιούμαστε αποζημίωσης! Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών είχαμε παραδοχή συνυπευθυνότητας!! Που σημαίνει θα πληρωθούμε μερικώς τη ζημιά μας. Κάτι είναι και αυτό.

Γι΄αυτό καλό είναι με το που γίνει το ατύχημα να μείνουμε ψύχραιμοι και να φωνάξουμε τη φροντίδα ατυχήματος ή και τη τροχαία  να καταγράψει το γεγονός.




Επειδή όμως η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού είναι άδικη για την πλευρά του οδηγού που τράκαρε το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείς έχουν καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε μια συνθήκη συνυπαιτιότητας για μια πιο σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση του ατυχήματος.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε ένα τρακαρισμένο παρκαρισμένο όχημα γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα που επιφέρει και ποινή φυλάκισης. Ο Φιλικός Διακανισμός θα λύσει το πρόβλημά σας και δεν θα πάρετε ένα αχρείαστο και παράλογο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου