Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2020 ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΟΙΩΝΕΣ



Ποδαρικό στο 2020 με κέρδη για τα αμοιβαία κεφάλαια που ποντάρουν σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα

Θετικό είναι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε εγχώριες μετοχικές και ομολογιακές αξίες. Τι δείχνουν τα στατιστικά.

Κερδισμένοι είναι όσοι ποντάρουν σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα του Δημοσίου ή εταιρικά μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς όλα πετυχαίνουν θετικές αποδόσεις το 2020, συνεχίζοντας τις πολύ καλές επιδόσεις της περυσινής χρονιάς.
Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα αμοιβαία κεφάλαια που έχουν «κερδίσει» το Γενικό Δείκτη του χρηματιστηρίου, επιτυγχάνοντας υψηλότερες αποδόσεις, καθώς οι διαχειριστές τους επέλεξαν μετοχές που πήγαν καλύτερα από την αγορά.
Σημειώνεται ότι έως και τις 29/1/2020 ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,46%, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έχει υποχωρήσει από το 1,46% στο 1,14%.
Τα κέρδη από την αρχή του χρόνου
Ως αποτέλεσμα, τα μετοχικά και ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού καταγράφουν πολύ ικανοποιητικές αποδόσεις τον πρώτο μήνα της χρονιάς.
Συγκεκριμένα:
- Μετοχικά Α/Κ
Όλα τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια σημειώνουν κέρδη από 1,24% έως 4,74%.
Από τα 41 αμοιβαία κεφάλαια της κατηγορίας, η πλειονότητα, τα 31, έχουν πετύχει υψηλότερη απόδοση από το γενικό δείκτη του ΧΑ


- Ομολογιακά Α/Κ
Όλα τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού σημειώνουν κέρδη που κυμαίνονται από 0,25% έως 3,12%.
Τα πρώτα σε αποδόσεις είναι τα ακόλουθα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου